top of page
GettyImages-140882576.png
Methode

Mijn individuele sessies zijn een "fusion" van westerse manuele technieken uit de kinesitherapie, osteopathie, fasciatherapie en cranio-sacrale therapie aangevuld met lichaamswerk en begeleiding volgens principes, filosofie en inzichten uit het oosten.

 

Gaandeweg, of misschien beter, gaande op mijn weg van opleidingen en persoonlijke ontwikkeling, is mijn lichaamswerk geëvolueerd en uitgebreid van een focus op de lichamelijke spanning- of pijnzone naar een breder holistisch kader.

Een kader met focus eerder op zelfgenezend vermogen, op toename vitaliteit en nadruk op bewustwording rond zelfregulatie fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch.

Lichaamswerk, aanraking, herstel van beweging en zo ook een optimalisatie van functie, is een manier om het lichaam zijn rechtmatige plaats terug te geven in ons functioneren, om het zelfgenezend vermogen te bevorderen.

 

Emoties en mentale processen krijgen soms te veel plaats in ons dagdagelijks leven en het lichaam is bij velen, jong en oud, op de achtergrond verdwenen, kleine subtiele (alarm)signalen worden niet meer waargenomen of zelfs genegeerd tot het lichaam pijn of spanning als signaal geeft.

Mijn begeleiding, altijd vertrekkend vanuit jouw lichaam, wil jouw lichaamsbewustzijn verruimen, wil jou helpen een belichaamd geheel te creëren. Alleen zo ontstaat er een zorgzame, vitale samenwerking tussen lichaam, geest en gevoel.

 

Graag maak ik in een sessie ook tijd om oefeningen en bewegingen mee te geven om maximaal in te zetten op zelfregulatie.

Indien gewenst kan dit alles verder en ruimer in tijd, binnen of buiten, uitgebreid worden in de vorm van een verlengde sessie.

lachende inge.jpg

Mijn verhaal

In de zomer van 2017 bracht WISPER mij naar een prachtige locatie in het zuiden van Frankrijk waar ik kennis maakte met een diep verlangen in mezelf. Tijdens die hemelse week kreeg ik een collageopdracht in een workshop intuïtief schilderen.

 

Nu, zoveel jaar later, zie ik nog zo veel meer lagen in wat ik toen bijeen gepuzzeld heb. Mijn creatie toont mijn levensboom, mijn verlangen, levensmissie, kernwaarde, kleuren en passie.

 

Ik wil mensen graag begeleiden en verbinden door hen mijn aanwezige aanraking aan te bieden vanuit mijn eigen ervaringen en levenslange queeste naar liefde, verdieping en oorsprong.

Om ten volle te verbinden met zichzelf, zo letterlijk en simpel als maar kan, met het lichaam, met gevoel, intuïtie, cognitieve functies, vitale energie.
Om vanuit die diepe herinnering van en in onze pure menselijke vorm, zich compleet en bewust verbonden te voelen met anderen, met dieren, met natuur, met leven!
Om vrijheid te ervaren in bewegen, om stabiliteit, rust, liefde te ervaren in en met zichzelf.

 

Alleen vanuit totale, doorleefde en bewust belichaamde overgave ontdekken we, herinneren we, onze ware vorm in leven.


Aan de start van 2021 en na een bewogen, transformerend 2020 vallen de puzzelstukjes voor mij in elkaar. Dank aan allen die mij in mijn reis en zoektocht van de afgelopen jaren vergezeld en begeleid hebben.

Opleiding

Licentiaat in de motorische
revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

KULeuven 1998-2003

 

Osteopaat D. O.

IAO Gent 2003-2008

Osteopathie bij kinderen

IAO Antwerpen 2016-2018

Gordon Communicatietraining

Carolien Jongbloed Leuven 2019


Innerlijke Alchemie
Ancestraal Bewustzijn
Alchemie van Liefde
Alchemie van de wijze vrouw

Bodywork essentials

Alchemy of Woman & Man in Love and Truth

The Deep Dive
Levenskrachtritueel TT 2020-2021

Alchemie van Leven

Life Projects Hamme

Anatomisch model
bottom of page